Élet-Stílus

Felszámolták a madárinfluenzát Romániában

Felszámolták Romániában az utolsó madárinfluenza-gócot, hat hónappal azután, hogy felfedezték az első esetet a Duna-deltában - közölték pénteken a román hatóságok.

„Constanta megye, amely a madárinfluenza által a legérintettebbek egyike volt, immár biztonságos zóna lett, és a turisták a legkisebb aggodalom nélkül látogathatják” – jelentette ki Gheorghe Flutur román mezőgazdasági miniszter Deleni községben, amelyet utoljára helyeztek karanténba a madárinfluenza-vírus emberre is veszélyes H5N1 altípusának megjelenése után. Tavaly október óta mintegy ötven fertőzésgócot találtak Romániában, és több mint 350 ezer szárnyast irtottak ki.

A betegség terjedése miatt félő volt, hogy csökken a turisták száma, akik az országban a legszívesebben a Duna-deltát és a Fekete-tenger partvidékét keresik fel. Februárban a romániai utazási irodák országos szövetségének elnöke még arról beszélt, hogy a beutazó turizmusban mintegy 20-25 százalékos csökkenés várható. A német TUI utazási irodánál 8 ezer skandináv turista mondta le tervezett romániai vakációját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik