Élet-Stílus

Biciklis felvonulás a Föld Napján

Tekerj a Földért! - ez a szlogenje a Föld Napján 15 civil szervezet összefogásával a budapesti Felvonulási térre szervezett nagyszabású rendezvénynek.

Az április 22-én 11 órától este 10 óráig tartó esemény célja, hogy a Föld napja alkalmából ráirányítsa a figyelmet a környezettudatos életmód fontosságára. A délutáni biciklis felvonulás részvevői arról tesznek tanúságot, hogy a kerékpár a nagyvárosban is mindennapi – fenntartható – közlekedés eszköz lehet.

A Felvonulási téren a legkülönbözőbb korosztályok számára kínálnak sokszínű programot: többek között kerékpáros bemutató, játszóház, ügyességi versenyek, kiállások, filmvetések, koncertek várják az érdeklődőket. A helyszínen a szervezők (többek között a CriticalMass, Energia Klub, Greenpeace, Levegő Munkacsoport, Magyar Kerékpáros Klub, Magyar Természetvédők Szövetsége, Magyar Vöröskereszt, Védegylet) is bemutatkoznak: a látogató megismerkedhet többek között a megújuló energia felhasználásának előnyeivel, a szelektív hulladékgyűjtéssel, vagy a tudatos vásárlással is.

A rendezvény szervesen kapcsolódik a délután 3 órakor az Újpesti rakpartról startoló Critical Mass kerékpáros felvonuláshoz, amelynek végpontja szintén a Felvonulási tér. A tervek szerint a déli óráktól a bemelegítő programokat tartanak a kerékpárosoknak, majd együtt vonulnak a Felvonulási térről az Újpesti rakpartra, a rajthoz.

A házigazdák arra kérnek mindenkit, hozzon magával egy marék földet. A nap folyamán ugyanis a tér betonját feltörve, „felszabadítják” a talajt, és fát is ültetnek. Az élhetőbb város csak úgy valósulhat meg, ha a zöldfelületek növelésén fáradozunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik