Élet-Stílus

EZ3kiel és Másfél koncert a Hajón

Árvíz után Francia saláta az A38 Hajón. Az utóbbi napokban sokat szenvedett Hajó és a Francia Intézet közös koncertsorozatának következő, zúzósnak ígérkező eseményén a francia EZ3kiel és hazai vendéglátója, a Másfél mutatja be a Duna-Szajna tengely elektronikával keveredő rock-kísérleteit.

Az EZ3kiel, három francia fiatalember triója semmi máshoz nem hasonlítható zenét produkál. Elektronikus alapok gazdag ritmikájára ültetik rá dubból, rockból, ambientből, ipari zenéből, funkból és technóból ötvözött, elképesztően atmoszférikus számaikat. Hol lassan úszó pszicheldélia, hol rohanó, riffezett metálhangzás, hol a legsúlyosabb triphop, amin finom reggae-ritmusok szűrődnek át…

E sokféleséget olyan vendégművészek segítségével forrasztják egybe, mint Yann Tiersen, Angelique Wilkie (a Zap Mamából) vagy a Fishbone-tag Angelo Moore. Mindehhez a meghatározhatatlan, de letaglózó zenei gazdagsághoz professzionális és koncepciózus látványvilág társul. Az EZ3kiel koncertjei inkább valami összművészeti performanszhoz állnak közel, semmint könnyűzenei produkcióhoz.

A Másfélt igazán nem kell bemutatni: Magyarország egyik legnépszerűbb és legstabilabb zenekaráról van szó. Instrumentális muzsikájára a kortárs repetitív zene éppúgy hatott, mint a drum and bass vagy a funky. Emellett táncos groove-ok, metálos zúzások, pszichedélia és rockzene, sodró lendület és átható intenzitás – a Másfél minden egyes koncertje alapvető élmény.

/EZ3kiel (F), Másfél: A38 Hajó, április 20. csütörtök/

Ajánlott videó

Olvasói sztorik