Élet-Stílus

Egyre több Lamborghini az utakon

Az Audi szárnyai alatt a Lamborghini virágkorát éli. Ezt mi sem jelzi jobban, hogy az eladások viszonylag jól alakulnak.

Egyre több Lamborghini az utakon 1

Itthon eddig egyet adtak el (Vezess.hu)




Egyre több Lamborghini az utakon 2

640 lóerõs az új csúcs Lambo (Vezess.hu)

Tavaly elkészült a 3000. Lamborghini Gallardo, most pedig újabb mérföldkőhöz érkezett az olasz sportkocsigyár. Nemrég legyártották a 2000. Lamborghini Murciélago-t is. Míg a Gallardo két év alatt jutott a fenn említett számig, a Murcielago-ból bő négy év alatt fogyott el a kétezer darab.

A Diablo utódját 2001 őszén, a Frankfurti Autószalonon mutatták be. A darabszámokhoz magyar vevők is hozzájárultak, nemcsak a külföldön megvásárolt modellekkel, hanem azzal az eggyel is, amit hazánkban adtak át.

Az utóbbi években sorra jelentek meg a Lamborghini új változatai, amelyek a Gallardo és Murcielago típusok változatai. Legutoljára tavaly ősszel a Murcielago LP640-et leplezték le. Az új csúcsmodell 640 lóerős motort kapott, amely 3,4 másodperc alatt gyorsítja nulláról 100 km/órára a sportkocsit. A modell végsebessége eléri a 340 km/órát.

Az új változat nyártól vásárolható meg, s ezzel négytagúra bővül a Lamborghini termékpalettája. A kínálatban a Murciélago Coupé LP640 mellett a Murciélago Roadster, a tízhengeres, ötliteres, 520 lóerős Gallardo, valamint a Gallardo Spyder szerepel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik