Élet-Stílus

Hip-hop guru Budapesten

Április 15-én Magyarországra látogat az amerikai Kurtis Blow. A hip-hop koronázatlan királyának koncertjét a budapesti Banhof váróban bemutatók, tánc- és vizuálshow-k egészítik ki.

A Crazy Stylez programsorozat második állomásaként megrendezett party fellépője 13 év után látogat el ismét hozzánk. Kurtis Blow-t világszerte a hip-hop illetve a rap koronázatlan királyának tartanak. Ő az az előadó, akinek nevét már a ’70-es években bevésték a hip-hop történelemkönyvébe, hiszen ő volt az első igazi szóló rapsztár. Karrierje immár több mint 20 éve töretlen, s koncertjei ma is tömegeket vonzanak energikus, eredeti fellépésének és egyedülálló zenéjének köszönhetően

Kurtis Blow koncertje mellett a hazai hip-hop világ legjobb DJ-ivel is találkozhat a közönség; DJ Zefil, DJ Nadir és DJ Györemix szórakoztatja a közönséget. S mivel a hip-hop kultúra nem csak hip-hop zenéből áll, a break dance, a graffity és a street art is szorosan összefonódik ezzel a világgal, ezen a rendezvényen ebből is jócskán ízelítőt kapnak az odalátogatók.

A rendezvény teljes ideje alatt és április 16-án (vasárnap) graffity és street art kiállítás várja résztvevőket a külső parkolóban. A break dance megszállottjainak a rendezvény alatt a világ egyik legjobbjának nevezett Iron Monkey (Rock Force Crew) tart majd bemutatót.

További program lesz az egész éjjeles vizuál show is, melynek keretében levetítik a Krush Groove című filmet, amely a ’80-as évek amerikai hip-hop világát mutatja be; s melynek főszereplője Kurtis Blow, a Fat Boys és a Run DMC karrierjének indulását dolgozza fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik