Élet-Stílus

Jön a Disney-mobil

Gyermekeknek szánt mobiltelefonokkal lép a piacra júniusban a Walt Disney. A készülékeken a szülők beállíthatják, hogy mennyit költhet csemetéjük telefonálásra, mikor használhatja a készülékét, sőt még azt is megtudhatják, hogy éppen hol tartózkodik szemük fénye.

A Magyar Hírlap szerint az Egyesült Államokban júniustól megvásárolható készülék segítségével a szülők egy jelszóval védett honlapon keresztül gyakorlatilag mindent be tudnak majd állítani gyermekeik mobilján. Elsősorban azt, hogy mennyit költhetnek havonta beszélgetésre, szöveges üzenetek küldésére vagy különböző tartalmak (csengőhangok, háttérképek) letöltésére, és folyamatosan figyelemmel kísérhetik gyermekeik költéseit. A szórakoztatóipari óriás szerint így a kicsik megtanulhatják, hogyan lehet ésszerűen használni a mobiltelefont.
A költségek korlátozása csak az egyik alapfunkciója a Disney új szolgáltatásának, a szülő keze ennél sokkal messzebbre elérhet. Az interneten keresztül azt is be tudja állítani, hogy gyermeke mobiltelefonja csak bizonyos időszakokban működjön, ezzel elkerülhetik, hogy az iskolában SMS-ezéssel töltse az idejét tanulás helyett. Ugyanígy korlátozhatják a Disney mobiltelefonról hívható számokat is.

A legmeglepőbb és a szülők között a jövőben valószínűleg a legnépszerűbb funkció a nyomkövetés lesz: műholdas helymeghatározás (GPS) segítségével bármikor megnézhetik a szülők az interneten, hogy éppen merre kószál gyerekük, már ha nála van a mobiltelefonja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik