Élet-Stílus

Árvíz: tragédia a vadaknak

Víz alatt áll a Gemenci erdő, alig van száraz pihenőhely és élelem: a pár hetes vaddisznók megfulladhatnak, az éppen vemhes szarvasok elvetélhetnek a hideg vízben – tudósít a HírTV.

A vadászok egyelőre megbecsülni sem tudják mennyi vad pusztult el az árvíz miatt, a tetemeket csak néhány nap múlva dobja fel a víz, a többségüket elsodorja az ár. A túlélésre azoknak az állatoknak van esélyük, amelyek megtalálják a vadmentő dombokat. Ezek nincsenek víz alatt és itt élelmet is találnak bőven. A 180 hektáros terület 10 napja víz alatt van, a dombokon kívül az egyetlen száraz pihenőhely a hétfő óta lezárt 55-ös út erdőt átszelő része Baja és Pörböly között. Az őzek, szarvasok és vaddisznók egy része biztos, hogy az alig 6 fokos víz áldozata lesz.

Az állatok vagy magányosan, vagy nagyobb csoportokba verődve keresik a magasabb részeket, az élelmet. A nagy vízben azonban kifáradnak és legyengülnek. Külön veszélyt jelentenek számukra a nézelődő fényképező emberek, előlük ugyanis elfutnak, és más választásuk nem lévén az elöntött területekre menekülnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik