Élet-Stílus

Újabb autópláza épül Budaörsön

Októberben megkezdheti a működést a Budaörsön épülő Autobahn Gépjármű-kereskedelmi Központ – írja a Világgazdaság.

Amint azt Marosvölgyi Károly, az Autobahn egyik tulajdonosa elmondta, márkaszerviz nem, csupán egy négyállásos gyorsszervizműhely lesz az autós központban, ahol a vásárlók egy helyen hasonlíthatják majd össze több márka kínálatát. Noha az építkezés éppen csak megkezdődött, a terület 80 százalékára már megkötötték az előszerződést 15 autó- és négy motormárka kereskedőjével, akik egyenként 100-200 négyzetméteres standot bérelnek az Autobahnban. Emellett az Erste Leasing Zrt., a Shell Hungary, valamint a Pirelli Hungary is jelen lesz a hét minden napján nyitva tartó kereskedelmi központban.

Az OTP által finanszírozott 2,2 milliárd forintos beruházás mintegy tíz év alatt térül meg a tulajdonosok számításai szerint. Azt nem közölte a tulajdonos, hogy mekkora saját erővel vágtak bele a vállalkozásba, de feltehetően a hitelintézet fedezi a beruházási összeg többségét.

Egy éve nyitotta meg a Csiki–Bege Autópláza autós-motoros bemutatótermeit és üzletét, ahol a Fiat személy- és haszonjárművek mellett Alfa Romeo, Lancia, Mitsubishi és Subaru gépkocsik, valamint tucatnyi motorkerékpár- és robogómárka kapható. A nettó 18 ezer négyzetméteres, hatszintes épület mintegy harmadát kitevő egyéb szolgáltatási ágak közül még csak a fitneszterem működik. A wellnesscentrum nyitása heteken belül várható, ám a tervezett bowling-söröző és az egészségközpont elkészülte csak későbbre várható.

Jelentősen csúszik az M3-as autópálya kivezető szakasza mellett épülő Európa Autópláza átadása, amelynek az eredeti tervek szerint az elmúlt év vége óta működnie kellene, ám a határidőt korábban egy évvel eltolták, s ma már a jövő évi nyitásról van szó. Itt a tervek szerint harminc személygépkocsi- és hat motorkerékpár-márka modelljei közül választhatnak majd az érdeklődők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik