Élet-Stílus

Lance Armstrong autóval folytatja

A többszörös Tour de France-győztes Lance Armstrong lesz a pilótája a 2006-os Indianapolis 500 mérföldes verseny felvezető autójának. A kocsi a legújabb Corvette Z06 lesz.


Lance Armstrong autóval folytatja 1

Fotó: Vezess.hu




Lance Armstrong autóval folytatja 2

Fotó: Vezess.hu

Immár tizenhetedik alkalommal lesz egy Chevrolet a felvezető autó az Indianapolis 500-futamon, és nyolcadik alkalommal ez egy Corvette lesz. Ezúttal az amerikai álomautó új csúcsmodellje, a Corvette Z06 kapta a feladatot. Korábban, Bel Air, Camaro, Fleetmaster, Monte Carlo, Beretta és SSR modellekkel is futott a Chevy.

Az autó elkészítésekor felhasználták a Corvette C6 R versenyautóval szerzett tapasztalatokat is, amiből van bőven, hiszen az utóbbi öt évben négyszer győzött kategóriájában a Le-Mans-i 24 órás futamon. A Corvette Z06 V8-as motorja 505 lóerős, amivel a sportkocsi 3,7 másodperc alatt éri el a 100 km/órát álló helyből. Az autó végsebessége közel 320 km/óra.

2006. május 26-án rendezik a versenyt, amikor Lance Armstrong lesz a kocsi pilótája. Az amerikai versenyző hétszer nyerte meg a legismertebb kerékpárversenyt, a Tour de France-t. Teljesítményét az is fokozza, hogy Armstrongnál 1996-ban rákot diagnosztizáltak, amiből sikeresen felépült, majd 1999-ben első Tour-győzelemével tért vissza a kerékpársportba, amit azóta minden évben megismételt.

Várhatóan Armstrong nem egyetlen kört fog futni a verseny során, hiszen az utóbbi négy év Chevy felvezető autói az összesen 800 körből (2000 mérföld) 186-ot, (465 mérföld) töltöttek a pályán, azaz a versenyek körülbelül 20 százalékában a pályán voltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik