Élet-Stílus

A Terminátor az üvegházhatás ellen

admin
admin

2006. 04. 05. 14:56

Arnold Schwarzenegger 2020-ra 25 százalékkal csökkentené Kalifornia üvegházhatást okozó gázkibocsátását.

Kormányzati összefogást sürget Kalifornia kormányzója a globális klímaváltozás ellen, azután, hogy nyilvánosságra került egy a következő hurrikánszezonra vonatkozó előrejelzés.
A Colorado State University kutatói sötét jövőt festenek azon államok részére, amelyek kiszolgáltottjai a hurrikánok időszakos tombolásának.

Annak ellenére, hogy Amerika továbbra is halogatja a Kiotói Jegyzőkönyvhöz való csatlakozást, a kaliforniai kormányzó elhatározta, hogy felveszi a harcot a helytelen szemlélet ellen.

Schwarzenegger a most bejelentett ambíciózus terveit egy kutatókból és tudósokból álló bizottság állította össze, lehetséges megoldásokat keresve a légkört károsító gázok kibocsátásával kapcsolatban. A cél a légkörbe jutó szén-dioxid-koncentráció radikális csökkentése, amelynek első lépéseként emisszióvizsgálatokat kezdeményezett Kalifornia állam területén.

A 1300 oldalas jelentés mintegy 50 különféle stratégiát javasol a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére. A terv első ütemét 2010-ig kellene megvalósítani, míg a második fázis 2020-ig tartó hosszú távú ütemezést tartalmaz.

A rendelkezések előnyben részesítenék a környezetbarát technológiák használatát és új típusú üzemanyagok alkalmazását. A kormányzó a jövő hétre konferenciát szervez az üzleti szereplők és a tudósok álláspontjának közelítésére. Reményei szerint Kalifornia állam környezetvédelmi tervei és intézkedései példát mutathatnak Amerika vezetői számára amellett, hogy a távoli jövőben pozitív hatással lehet az egyre erősödő klímaváltozással kapcsolatban is.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.