Élet-Stílus

Ricky Martin Budapesten

Ricky Martin, az egyik legnépszerűbb és legtehetségesebb latin előadó május 24-én a Budapest Sportarénában ad koncertet.

A Puerto Ricó-i születésű, idén 35 esztendős Enrique Martin Morales közel két évtizede hívta fel magára a figyelmet a Broadwayn, a világhírt az 1998-as franciaországi labdarúgó-vb hivatalos dalának, a La Copa de la Vidának köszönheti. Ez a dal harminc ország slágerlistáját vezette hosszabb-rövidebb ideig.

A 90-es években a Nyomorultakból készült musical Broadway-változatában tűnt fel, és az évek múlásával egyre több elismerő szakmai kritikát kapott, és a közönség is kegyeibe fogadta.

Ricky Martin első szólólemeze 1991-ben jelent meg. 1994-ben állandó szerepet kapott a „General Hospital” c. szappanoperában. Még jócskán alatta volt a harmincnak, amikor az 1999-es 41. Grammy-gálán Vuelve című albumát a Legjobb latin popprodukció kategóriában kitüntették. A lemez a Billboard listáit vezette, s ezen kívül is több lemeze jutott fel a legrangosabb amerikai lista csúcsára.

Több más zenei díjjal is büszkélkedhet a tehetséges fiatalember, akinek lemezeladásai világszerte elérték a 70 milliót. Rajongótábora van az amerikai földrész mellett Egyiptomban, Ausztráliában, Nyugat- és Kelet-Európában, Japánban, Új-Zélandon, vagyis a világ minden részén.

Legújabb lemeze 2005-ben jelent meg Life címmel, amelynek anyagába beleszőtte többek között Indiában, Egyiptomban, Brazíliában és a Karib-tenger vidékén tett utazásain szerzett élményeit, s ez nagyon különleges, „multikulturális” ízt adott a lemeznek, amelynek elkészítésébe „beszálltak” Beyoncé, Avril Lavigne, a Black Eyed Peas, és Sting producerei is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik