Élet-Stílus

Kísérleti WiBRO-szolgáltatást indított a Samsung

admin
admin

2006. 04. 03. 14:51

A Samsung Electronics megállapodást kötött a Korea Telecommal, Dél-Korea legnagyobb mobilszolgáltatójával a kísérleti jellegű WiBRO- (wireless broadband) szolgáltatás elindításáról.
Mi is az a WIBRO?

A WiBRO technológia egy új szolgáltatás, amelyen keresztül vezeték nélkül, szélessávon továbbít-hatunk hangot, adatot és videót, videótelefonálhatunk, vagy multimédiás üzeneteket küldhe-tünk és fogadhatunk.

A Korea Telecom 2006. március 3-a és 25-e között olyan felhasználókat keresett, akik sokat interneteznek, és notebookkal is rendelkeznek. Közel 12 000 jelentkezőből mindössze 3000 szerencsésnek adatik meg a lehetőség, hogy Szöulban és környékén kipróbálhassák az első alkalommal elindított WiBRO-szolgáltatást áprilisban és májusban.

A Samsung 2005-ben minden előzetes hálózati fejlesztést, tesztelést és installációt elvégzett, és 1000 darab M8000-es mobiltelefont, valamint 2000 PCMCIA-kártyát osztott szét mobilkészülék-, illetve laptoptulajdonosok között.

A WiBRO-szolgáltatás Európában Mobile WiMAX névre hallgat, melyen vezeték nélkül, szélessávon továbbíthatunk hangot, adatot és videót/mozgóképet, videótelefonálhatunk, vagy multimédiás üzeneteket küldhetünk és fogadhatunk. A szolgáltatás lehetővé teszi, hogy az IEEE 802.16e standard támogatásával a felhasználók adatokat cseréljenek egymással fix és mobil terminálokon keresztül.

Az adatátviteli sebesség maximum 3 Mbps felhasználónként, továbbá lehetőség adódik számos adatszolgáltatás elérésére telefonon vagy PDA-n keresztül.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Szigetvár, 2016. szeptember 7.
Vass Péter, Szigetvár polgármestere köszönti az ünnepségsorozatra érkező Áder János köztársasági elnököt a szigetvári polgármesteri hivatal előtt 2016. szeptember 7-én, a Zrínyi-emlékévben.
MTI Fotó: Sóki Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.