Élet-Stílus

Kísérleti WiBRO-szolgáltatást indított a Samsung

A Samsung Electronics megállapodást kötött a Korea Telecommal, Dél-Korea legnagyobb mobilszolgáltatójával a kísérleti jellegű WiBRO- (wireless broadband) szolgáltatás elindításáról.








Kísérleti WiBRO-szolgáltatást indított a Samsung 1





Mi is az a WIBRO?

A WiBRO technológia egy új szolgáltatás, amelyen keresztül vezeték nélkül, szélessávon továbbít-hatunk hangot, adatot és videót, videótelefonálhatunk, vagy multimédiás üzeneteket küldhe-tünk és fogadhatunk.

Kísérleti WiBRO-szolgáltatást indított a Samsung 1
Kísérleti WiBRO-szolgáltatást indított a Samsung 3

A Korea Telecom 2006. március 3-a és 25-e között olyan felhasználókat keresett, akik sokat interneteznek, és notebookkal is rendelkeznek. Közel 12 000 jelentkezőből mindössze 3000 szerencsésnek adatik meg a lehetőség, hogy Szöulban és környékén kipróbálhassák az első alkalommal elindított WiBRO-szolgáltatást áprilisban és májusban.

A Samsung 2005-ben minden előzetes hálózati fejlesztést, tesztelést és installációt elvégzett, és 1000 darab M8000-es mobiltelefont, valamint 2000 PCMCIA-kártyát osztott szét mobilkészülék-, illetve laptoptulajdonosok között.

A WiBRO-szolgáltatás Európában Mobile WiMAX névre hallgat, melyen vezeték nélkül, szélessávon továbbíthatunk hangot, adatot és videót/mozgóképet, videótelefonálhatunk, vagy multimédiás üzeneteket küldhetünk és fogadhatunk. A szolgáltatás lehetővé teszi, hogy az IEEE 802.16e standard támogatásával a felhasználók adatokat cseréljenek egymással fix és mobil terminálokon keresztül.

Az adatátviteli sebesség maximum 3 Mbps felhasználónként, továbbá lehetőség adódik számos adatszolgáltatás elérésére telefonon vagy PDA-n keresztül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik