Élet-Stílus

A G14 200 millió eurót követel a FIFA-tól

Az Európa 18 legnagyobb klubját tömörítő G14 nevű csoport 200 millió eurót (52 milliárd forint) követel a nemzetközi szövetségtől (FIFA) labdarúgóik szerepléséért a nyári németországi világbajnokságon.

“Egy válogatott futballista naponta mintegy 10 ezer euróba kerül az egyesületének, így jött ki ez az összeg” – magyarázta Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München ügyvezetője.

A G14 ugyanis sérelmezi, hogy a vb kapcsán a rendező országtól a nemzeti szövetségeken át a játékosokig mindenki kap pénzt a FIFA-tól, csak a klubjaik nem, amelyek ráadásul nem egyszer sérülten kapják vissza legjobbjaikat.

Joseph Blatter FIFA-elnök kedden közölte: az általa vezetett szervezet készen áll a háborúra, ha a sztáregyesületek nem engedik el futballistáikat a válogatott mérkőzésekre.

A vitát a belga élvonalban szereplő Charleroi robbantotta ki, ugyanis a klub 615 ezer eurót követel, amiért marokkói játékosa, Abdelmadzsid Oulmers egy válogatott meccsen 8 hónapra harcképtelenné vált. A G14 a Charleroi mögé állt, és 10 évre visszamenőleg összesen 860 millió eurót követel a FIFA-tól, illetve az UEFA-tól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik