Élet-Stílus

Játék készül a Született feleségekből

A játékipar kezdi magának felfedezni egy eddig kevésbé „megszólított" réteg, a nők vásárlási erejét. Jól mutatja ezt, hogy egyre több számítógépes és konzolos játék készül kifejezetten nőknek. Ilyen alkotás lesz például a Született feleségek adaptációja is.

A Sims sorozat sikere évek óta vitathatatlan, évről évre újabb részekkel gyarapodik a Sims család, és gyakorlatilag állandóan a legkeresettebb termékek között találjuk az új részeket is. Valami hasonló siker elérését célozta meg a Buena Vista Games is, amely bejelentette, hogy ősszel kiadják a hazánkban is vetített és népszerű Desperate Housewives, vagyis a Született feleségek című televíziós sorozaton alapuló játékukat.

A programban egy a Wisteria Lane-en látszólag idilli környezetben lakó asszony bőrébe kell bújnunk, és régi viták, valamint új torzsalkodások egyaránt előfordulnak majd. „Célunk az volt, hogy az emberek minél mélyebben láthassanak bele egy feleség életébe. Szerettük volna, hogy a felhasználók még a sorozatnál is jobban átélhessék egy nő feladatait, gondjait, életét” – nyilatkozta Mary Schuyler producer. „A választható karakterek teljesen életszerűek. Szerepünk szerint lehetünk nagyon kedvesek vagy éppen kibírhatatlanul házsártosak is, minden csak rajtunk múlik” – tette hozzá a szakember.

Brenda Strong színésznőt – aki csak a Született feleségek első részében volt látható, és azóta afféle narrátorként szerepel a sorozat további részeiben – már beleegyezett, hogy a hangját adja az új játékhoz. A Buena Vista Games a többi színésznővel is tárgyalásokat folytat. A készítők mindenesetre azt remélik, hogy sikerül mindegyik színésznőt megnyerni a szerepre. A Született feleségek adaptációját a tervek szerint a Dragonshardot is jegyző Liquid Entertainment játékfejlesztő stúdió fogja elkészíteni. A szakemberek azt várják, hogy egyre több nő fedezi majd fel magának a számítógépes és a konzolos játékok világát, és sikerül legalább megközelíteniük a Sims sikerét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik