Élet-Stílus

Gázömlés miatt óriásdugó Pesten

Ömlött a gáz Budapesten, a XIII. kerületi Vágány utcai Mol-benzinkút egyik gázcsonkjából, a Hungária körúton Buda felé megindulhatott a forgalom.

Molnár Péter a Tűzoltóság szóvivője a FigyelőNetnek elmondta, hogy fadugókkal és úgynevezett haváriatapasszal már megállították a gázömlést, és nem sokkal 10 óra előtt a csaknem 3000 liter gáz átfejtését kezdik meg. A szóvivő azt is elárulta, hogy a forgalomkorlátozást teljesen csak a gáz átfejtése után oldják fel.
Molnár Péter szerint életveszély nem volt, a gáz koncentrációja ugyanis a robbanási érték alatt maradt, de a kötelező biztonsági intézkedéseket meg kellett tenni.

Nem sokkal 9 óra előtt a gázömlés miatt a Hungária körutat teljes szélességben lezárták, korlátozták a villamosforgalmat és a Vágány utca egy részét is lezárták. A közelben lévő irodaépületből és mentőállomásról pedig kimenekítették az ott tartózkodókat.

A szóvivő a elmondta: egy tartálykocsi sofőrje a benzinkút föld alatti tartályába fejtette át a gázt, de a munka végeztével „elfelejtett” lecsatlakozni a főcsonkról, s elindult, így a tartály csatlakozó csonkja megsérült. A csőcsonk eltömítése folyamatban van, a Mol szakemberei is bekapcsolódtak a munkálatokba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik