Élet-Stílus

Lancia készülhet Magyarországon

2010-ig öt új modellt dob piacra a Lancia, amely a mostani néhány autós kínálat után szeretne végre teljes portfoliót kialakítani a vevők részére. Ebben hazánknak is szerepe lehet.

A tervek szerint 2007-ben mutatja be az olasz gyártó új szabadidőautóját, amely a Fiat Sedici és a Suzuki SX4 testvére lesz. Vélhetően ezt a változatot hazánkban, Esztergomban gyártják majd.

Egy évre rá érkezik egy kisebb méretű kupé, amely a 2003-as Frankfurti Autószalonon bemutatott Fulvia tanulmányautóra épül. Ugyanekkorra tervezik az első új nagysorozatú modell, az egyelőre Delta néven emlegetett kocsi premierjét. Ezt az alsó középkategóriás autót az Audi A3 ellenfelének szánja a gyártó.

2009-re elkészül a kocsi sportváltozata, a Delta Integrale is. Még 2009-ben megújul az Ypsilon is, amely már nemcsak három, de ötajtós kivitelben is kapható lesz. „Eljön az idő, amikor a márka végre feléled jelenlegi csipkerózsika-álmából” – mondta Karl Botten, a Fiat/Lancia márkakereskedői szövetség elnöke, majd hozzátette: „Jelenlegi modellpalettánk mellett csak különleges összeállítású modellekkel és vonzó árakkal képesek a kereskedőink a víz fölött maradni.”

Idén 100 éves a Lancia, ezért európai roadshow-t tervez az olasz cég, melynek kapcsán megmutatják klasszikus modelljeiket a vevőknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik