Élet-Stílus

Hibát keres a „zero day”

admin
admin

2006. 03. 28. 14:56

A 3Com Zero Day program célja, hogy felderítse az alkalmazások vagy hálózati eszközök – korábban még nem ismert – biztonsági hibáit. Ezekről először a gyártót értesíti, lehetőséget adva ezzel a hiba mielőbbi kijavítására, és elkerülendő, hogy az illetéktelen kezekbe kerülve, káros féreg- vagy vírusprogramok alapja legyen.

A 3Com TippingPoint divíziója bejelentette, hogy új, a Microsoft Excelt érintő hibát találtak a Zero Day Initiative program segítségével. A cég értesítette a Microsoft fejlesztőit a hibáról, akik azonnal munkához is láttak, hogy a havi, hivatalos Microsoft-frissítéssel közreadhassák a megfelelő javítást.

Az említett sérülékenység olyan Microsoft Excel-hiba, amely a teljes Microsoft Office-termékcsaládra hatással lehet, ugyanis ezt kihasználva a behatolók akár irányítani is tudják a célzott rendszereket. A program során a 3Com olyan megbízható, független hálózatbiztonsági kutatókat alkalmaz, akik értesítik a 3Com-ot, ha hibát találnak. A 3Com figyelmezteti az érintett gyártókat, és mindaddig bizalmasan kezeli az információt, amíg a gyártó ki nem adja a javítást. Így az érintett felhasználók nincsenek kitéve annak a veszélynek, hogy az adott biztonsági hiba rossz kezekbe kerülve veszélyeztesse őket.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

JERUSALEM, ISRAEL - DECEMBER 11:  Protesters burn a poster of U.S. President Donald Trump in front of the Damascus Gate at the entrance to the Old City on December 11, 2017 in Jerusalem, Israel. In an already divided city, U.S. President Donald Trump pushed relations in the city to breaking point after making the announcement to recognize Jerusalem as Israel's capital.  (Photo by Chris McGrath/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.