Élet-Stílus

Hibát keres a „zero day”

A 3Com Zero Day program célja, hogy felderítse az alkalmazások vagy hálózati eszközök – korábban még nem ismert – biztonsági hibáit. Ezekről először a gyártót értesíti, lehetőséget adva ezzel a hiba mielőbbi kijavítására, és elkerülendő, hogy az illetéktelen kezekbe kerülve, káros féreg- vagy vírusprogramok alapja legyen.

A 3Com TippingPoint divíziója bejelentette, hogy új, a Microsoft Excelt érintő hibát találtak a Zero Day Initiative program segítségével. A cég értesítette a Microsoft fejlesztőit a hibáról, akik azonnal munkához is láttak, hogy a havi, hivatalos Microsoft-frissítéssel közreadhassák a megfelelő javítást.

Az említett sérülékenység olyan Microsoft Excel-hiba, amely a teljes Microsoft Office-termékcsaládra hatással lehet, ugyanis ezt kihasználva a behatolók akár irányítani is tudják a célzott rendszereket. A program során a 3Com olyan megbízható, független hálózatbiztonsági kutatókat alkalmaz, akik értesítik a 3Com-ot, ha hibát találnak. A 3Com figyelmezteti az érintett gyártókat, és mindaddig bizalmasan kezeli az információt, amíg a gyártó ki nem adja a javítást. Így az érintett felhasználók nincsenek kitéve annak a veszélynek, hogy az adott biztonsági hiba rossz kezekbe kerülve veszélyeztesse őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik