Élet-Stílus

Sms-sel is fizethetünk a PayPalon

A PayPal online szolgáltatás a jövőben új fizetési móddal egészül ki. Az eBay tulajdonában lévő cég a héten bejelentette, hogy a felhasználók mobiltelefonról küldött SMS-el is vásárolhatnak majd.

A PayPal Mobile néven futó szolgáltatás néhány héten belül indul útjára az Egyesült Államokban, Nagy Britanniában és Kanadában. Várhatóan egyre több ország csatlakozik a közeljövőben a kezdeményezéshez. A hír akkor szivárgott ki, amikor néhány blogger a szolgáltatással kapcsolatos tesztoldalakra bukkant a világhálón.

A PayPal Mobile vásárlásra és egyéb átutalásra is alkalmas lesz, magánszemélyek is kiskereskedők felé egyaránt. A fizetés történhet SMS-ben, vagy az automatizált ügyfélszolgálati rendszer felhívásával is. “A döntés igazi jelentőssége abban rejlik, hogy ráébreszt minket, a telefon nemcsak beszélgetésre lehet jó, hanem akár átutalásra is” – nyilatkozta Dan Schatt, a Celent pénzügyi tanácsadó cég elemzője a TechSpotnak.

“Egy újabb út a PayPalhoz, akárcsak a világhálón való online fizetés. Csupán annyi a különbség, hogy számítógép helyett elég lesz egy telefon is” – összegezte Sara Bettencourt a PayPal szóvivője a WebProNews oldalán.

A hírek szerint a vásárlónak nem kell mást tennie, mint SMS-ben elküldeni az összeget és a célszemély vagy vállalat telefonszámát a 729725-ös számra (a PayPal szó “telefonos” megfelelője). A cég számítógépe ezek után visszahívja az SMS küldőjét és megkéri, adja meg titkos PIN kódját az átutalás megerősítéséhez. Ezt követően a PayPal azonnal értesíti a célszemélyt az átutalásról, és hogy miként juthat hozzá az összeghez.

Az USA-ban többek között a TextPayMe is kínál hasonló jellegű szolgáltatásokat, persze a mobilszolgáltatók is egyre jobban igyekeznek kihasználni a mobilos átutalásban rejlő lehetőségeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik