Élet-Stílus

Repülőjárat Debrecen és Budapest között

Naponta két járatot indít májustól a Malév Debrecen és Budapest között. Az új légi híddal elsősorban a kelet-magyarországiakat igyekszik bevonni a közlekedésbe a magyar légitársaság. Az út hossza 35 perc.

Az észak-német székhelyű OLT légitársaság és a Malév Rt. együttműködésében május 1-től menetrendszerinti légi járat köti össze Debrecent és Budapestet. Az OLT SAAB 340-es típusú 33 személyes turboprop repülőgépei, Malév járatszámmal közlekednek majd naponta kétszer a két város között. Ezt Demszky Gábor Budapest főpolgármestere, Kósa Lajos Debrecen polgármestere, Szanyi Tibor, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium politikai államtitkára, illetve a két légitársaság első számú vezetője jelentették be egy mai sajtóeseményen.

A debreceni repülőtér az ország harmadik legforgalmasabb nemzetközi légikikötője, amely a határokon túli területekkel együtt mintegy 120-150 km-es körzetben biztosítja a legközelebbi repülőtér elérését, és meghatározó szerepet játszik a kelet-magyarországi turizmus fejlesztésében. . A tervek szerint 2010-ig a Civis Air által üzemeltetett járatok évi több mint 50 000 utast szállítanak majd Debrecenből, illetve Debrecenbe, amivel a kelet-magyarországi repülőtér forgalma az említett időpontra meghaladja az évi 100 000 utast.

„A járattal a Malév, mint nemzeti légitársaság stratégiai célja, hogy a kelet-magyarországi régió lakossága kényelmesen és gyorsan érhesse el a Malév teljes európai és észak-amerikai hálózatát, de természetesen lehetőséget biztosít a belföldi utazásra is” – fogalmazott Gönczi János a Malév vezérigazgatója, hozzátéve, hogy a Malév gazdasági megfontolásból bizonyos rövid távú járatait alvállalkozókkal üzemelteti, és ennek a gyakorlatnak megfelelően választotta ki az OLT légitársaságot a Budapest-Ljubljana napi két járat üzemeltetésére. Tekintettel arra, hogy az OLT gépei Debrecenben állomásoznak, és a Debrecen-Budapest szakaszt a ljubljanai járat teljesítéséhez mindenképpen repülik, lehetővé vált, hogy a Malév az OLT-vel közösen újraindítsa a belföldi üzemelést, elsősorban átszálló utasok szállítása céljából. – mondta el a cégvezető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik