Élet-Stílus

Megszűnik a smart forfour

2007-ben új modell érkezik a smarthoz, jön a fortwo utódja. A DaimlerChrysler közleményében tudatta, hogy erre az egy modellre kívánnak fókuszálni a jövőben. Ez a bejelentés a forfour végét jelenti.

A smart forfour helyzete azonban nem ilyen egyszerű, mivel a smart a Mitsubushi-vel közösen készíti az autót egy hollandiai üzemben. A smart forfour megszűnése jelentősen befolyásolná Colt gyártását, ezért a DaimlerChrysler csak feltételesen beszél a forfour megszűnéséről.

Amiért felmerült a négyszemélyes smart megszüntetésének gondolata, az egyértelműen a pénz. A DaimlerChrysler azon dolgozik, hogy 2007-ben már nyereséges legyes a smart és tartósan profitot hozzon az autógyártónak. Emellett szeretnék elérni, hogy a smart márka jövője is biztos legyen, ezért azt teljesen integrálnák a Mercedes szervezeti rendszerébe.

Ennek következtében 300 dologzó munkahelye kerül veszélybe, mindamellett az intézkedések végrehajtásához szükséges befektetések nagyságrendileg az egy milliárd eurót is elérhetik. Egyelőre még nem dőlt el semmi, az ügyletet a felügyelő bizottságnak is jóvá kell hagynia.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik