Élet-Stílus

Mecseki ökoturizmus kétmilliárdból

admin
admin

2006. 03. 27. 14:57

A jelenlegi látogatóközpontok, kiszolgálóhelyiségek rekonstrukciójával, valamint újak építésével, szolgáltatások bevezetésével lehetővé válik a Dráva és a Mecsek mint természetes élőhelyek bemutatása, és a korábbi, szabályozatlan turizmus okozta károk csökkentése.

A Mecsek és a Dráva térségének komplex ökoturisztikai fejlesztésére nyílik lehetőség egy mintegy 2 milliárd forint összértékű projekt révén. A Regionális Operatív Program (ROP) forrásait kezelő VÁTI és a beruházásban részt vevő, területfejlesztésben érdekelt szervezetek, önkormányzati vezetők által aláírt szerződés alapján nagyrészt európai uniós támogatásból, két év alatt 34 településen több száz olyan fejlesztés valósulhat meg, melyek összefüggésben vannak a természet védelmével.

A tervek között turistaútvonalak kialakítása, jelekkel való ellátása, parasztházak, kilátók, madármegfigyelők felújítása, tavak kotrása, barlangok, szárazföldi és vízi élőhelyek bemutathatóvá tétele, a kirándulásokhoz kapcsolható kulturális programokhoz pedig egyebek mellett színpadok építése szerepel. Mindez segíti a turistákat, hogy olyan zárt helyekre is eljuthassanak majd, melyek látogathatóságát pénz hiányában eddig nem sikerült megoldani.

Az aláírási ünnepséget megelőző sajtótájékoztatón Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke azt mondta: a természeti értékek megőrzésére biztosított támogatások rendkívül nagy segítséget jelentenek azoknak a településeknek, amelyek szinte egyetlen kitörési lehetősége a turizmus, a szükséges fejlesztéseket azonban nem tudják önerőből megvalósítani.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nyíregyháza, 2016. december 27.
Vásárlók egy telekommunikációs üzletben a karácsony utáni leárazás idején Nyíregyháza egyik bevásárlóközpontjában 2016. december 27-én. Az ünnep után megkezdődött az üzletekben a hagyományos év végi leértékelés.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.