Élet-Stílus

Könnyed Loeb-győzelem Spanyolországban

Sébastien Loeb volt a leggyorsabb a Rali Világbajnokság spanyol futamán. A francia világbajnok mögött Daniel Sordo és Marcus Grönholm következett.

Igazi meglepetéssel kezdődött a Katalán Rali, hiszen a negyedik gyorsaságiig az aszfaltos pályákat köztudottan nem kedvelő Marcus Grönholm (Ford) gyorsabb volt, mint az ilyen útfelületen rendre remeklő Sébastien Loeb (Citroën). Ekkor azonban meghibásodott a Focus turbója, így a finn több mint két percet veszített.

Ezzel el is dőlt a verseny, mert Loeb innentől kezdve nem adta ki a vezetést a kezéből. Mögötte egy ideig két további Xsara WRC autózott, de csapattársai közül Xavi Pons autója szombaton lecsúszott az útról, és bár nem tört össze, de nem tudta folytatni a versenyt. Jól őrizte viszont a második helyet Daniel Sordo, amivel a fiatal pilóta megszerezte élete eddig legjobb eredményét.

A spanyol versenyző volt az egyetlen, aki viszonylag tartani tudta a lépést Loebbel. A harmadik helyre végül Marcus Grönholm futott be, aki a tizedik helyről zárkózott fel, átgázolva a mezőnyön.

Csodálatosan végződött ez a könnyű hétvége a győzelemmel, Dani második helyével és a Kronos kettős győzelmével. A Marcus-szal (Grönholm) folytatott csata a rali kezdetén elég szoros volt. Boldog vagyok, hogy egy olyan ralit nyertem meg már másodszorra, amelyet nagyon élveztem – nyilatkozta Loeb.

A hétvégén kiemelkedőt nyújtott a francia Alex Bengue, aki a tavalyi Katalán Rali óta nem versenyezett, s ezúttal egy Peugeot 307 WRC volánja mögött jutott célba a negyedik helyen. Az ötödik Jan Kopecky lett a Skodával, míg őt a hatodik helyen Francois Duval követi a második Fabiával. A Skoda kitűnő teljesítménnyel tért vissza a Rali Világbajnokság színpadára.

Könnyed Loeb-győzelem Spanyolországban 1


Könnyed Loeb-győzelem Spanyolországban 2

Könnyed Loeb-győzelem Spanyolországban 3

Gyengén muzsikáltak a Subaruk a hétvégén, így a pontversenyben is egyre messzebb vannak riválisaiktól (Vezess.hu)

Könnyed Loeb-győzelem Spanyolországban 4

Gyengén mentek viszont a Subaruk a hétvégén, nem tudták felvenni az élmezőny tempóját. Petter Solberg nem találta az ideális gumit, az aszfaltspecialista Sarazzin pedig a beállításokkal volt gondban. Végül a hetedik és nyolcadik helyen zártak.

A futamot beárnyékolta egy halálos baleset, emiatt a pezsgőzés elmaradt a verseny végén.

2006-os Katalán Rali végeredménye:

1. S. Loeb Citroën Xsara 3:22:01,7
2. D. Sordo Citroën Xsara +48,2
3. M. Grönholm Ford Focus +1:45,8
4. A. Bengue Peugeot 307 +2:01,9
5. J. Kopecky Skoda Fabia +2:57,2
6. F. Duval Skoda Fabia +3:37,8
7. P. Solberg Subaru Impreza +3:48,2
8. S. Sarrazin Subaru Impreza +4:36,4
9. M. Hirvonen Ford Focus +5:01,6
10. G. Panizzi Skoda Fabia +5:04,4


A világbajnokság állása a Katalán Rali után:

1. S. Loeb 36 pont
2. M. Grönholm 27 pont
3. D. Sordo 14 pont
4. M. Stohl 11 pont
5. P. Solberg 10 pont
6. T. Gardemeister 6 pont
D. Carlsson 6 pont
8. S. Sarrazin 5 pont
H. Solberg 5 pont
C. Atkinson 5 pont
A. Bengue 5 pont
G. Galli 5 pont

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik