Élet-Stílus

Késik az MS Office 2007 is

Hivatalossá vált, hogy a Windows Vista után a Microsoft Office 2007 irodai szoftvercsomag is csak jövőre fog megjelenni. Eredetileg az Office 2007-nek az idei év második felében kellett volna bemutatkoznia.

A Microsoft tervei szerint a cégeknek már az év végén lehetőségük nyílna az új irodai szoftvercsomagok, konkrétan az Office Basic 2007, az Office Professional Plus 2007 és az Office Enterprise 2007 verziók beszerzésére. Szakértők szerint a döntés valószínűleg összefügg a Vista halasztásával, hiszen így a két terméket újra egyszerre tudja majd reklámozni a redmondi konszern.

Az Office 2007 elődeihez képest egy teljesen új, átdolgozott kezelőfelülettel érkezik majd 2007-ben. A változások jelentősen érintik a menüpontokat és a szimbólumikonok elhelyezkedését. A kiszivárgott információk szerint ugyanis ezeket a Microsoft fejlesztői új rendszer szerint csoportosították. Az Office 2007 erényei közé tartozik majd az XML formátum teljes támogatása is. A PC Welt német hírportál tudósítása szerint a döntés érinti az Office Home 2007, az Office Student 2007, az Office Professional 2007, az Office Small Business 2007 és az Office Standard 2007 változatokat.

A Microsoft indoklása szerint egyszerű gazdasági döntésről van szó – a különböző változatok második bétaverziói várhatóan idén júniusban jelennek majd meg. Arról nem szól a fáma, hogy az Office 2007 halasztása okoz-e és ha igen, mekkora fennakadásokat a Microsoft ütemtervében. Mint ismeretes, alig néhány nappal ezelőtt jelentették be az amerikai vállalat illetékesei, hogy csak jövőre jelennek meg a Windows Vista operációs rendszer magánszemélyek számára elérhető változatai.

A csúszás miatt lecserélik a Windows fejlesztéséért is felelős részleg vezetőjét, valamint átszervezéseket is végrehajtanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik