Élet-Stílus

Jövő héttől bővül az M7-es

Hétfőtől hosszabb szakaszon autózhatnak az M7-esen utazók, miután aznap átadják az Ordacsehi és Balatonkeresztúr közötti, újonnan elkészült szakaszt.

2006 március 27-én 15 órakor adják át a forgalomnak az M7-es autópálya 145-170 km-szelvénye közötti, közel 25 kilométeres új szakaszát. Az átadás az ORFK és az üzemeltető közös ellenőrzését követően, azok felvezetésével történik.

A 2005 júliusában átadott 20 kilométer hosszúságú Balatonszárszó-Ordacsehi szakasz folytatásaként megépült pályarészen három csomópontot alakítottak ki és egy egyszerű pihenőhely is létesült. A csomópontok Fonyódnál Balatonfenyvesnél és Balatonkeresztúr mellett vannak, a pihenőhely Táska közelében.

Jelenleg még építés alatt áll a 167-es km-szelvénynél tervezett keresztúri pihenőhely, ahol üzemanyagtöltő-állomás is működik majd. Az új szakasz a többi autópályához hasonlóan díjköteles, az úthasználatért tehát a hétfői átadástól kezdve fizetni kell, ezt akár telefonon is megtehetik az utazók. Matricaellenőrzésekre ezen a pályarészen is folyamatosan számítani kell.

Jelenleg is folytatódik az M7-es építése, de a 14 km hosszú, Zamárdit és Balatonszárszót összekötő pályarész átadása kilenc hónapot csúszik, a kőröshegyi völgyhíd, hazánk legnagyobb viaduktjának átalakított kivitelezése miatt. Ezért csak 2007 nyarán ér majd össze a balatoni sztráda két része.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik