Élet-Stílus

Változik a Volvo

Megújul a svéd márka logója, amely a hűtőmaszk hangsúlyosabb helyére költözik. A vas régi szimbóluma 1927 óta látható a svéd autókon.

Mikor a Volvónál közel nyolcvan éve megkezdték a személyautó gyártást, már akkor a mostani jelvény egy korábbi változatát használták. Az idők során többször megváltozott a dizájn, de az alap változatlan maradt.

Nem volt véletlen ennek a szimbólumnak a kiválasztása, a körből jobbra felfelé kinyúló nyíl már a Római Birodalom idején is ismert volt. Akkor a férfinemet és a háború istenét, Marsot szimbolizálta, ezért már a kezdetektől összefonódott a Mars szimbólum, valamint a fegyverek anyagát képező vas. Ezt a gondolatmenetet továbbfűzve nem nehéz megérteni, miért is választotta ezt a jelvényt egy autógyár, amely acélból épít szilárd járműveket.

Már az első, 1927-ben elkészült autón is látható volt az elöl keresztben futó fémszalag, amely napjainkig a Volvók hűtőmaszkjának dekorációs eleme. Régen csupán a gyár jelvényének rögzítését végezte ez a vékony fémsáv.

Ezentúl a megújult, enyhén modernizált jelvények lesznek láthatók az autók kormányán, hűtőrácsán és a dísztárcsák közepén is, valamint a márkához kapcsolódó termékeken, kiadványokon egyaránt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik