Élet-Stílus

Készül a hordozható Xbox

A Microsoft belekezdett az Xbox-konzol hordozható verziójának kifejlesztésébe. A projektet állítólag maga J. Allard, a Microsoft alelnöke irányítja azzal a Greg Gibsonnal karöltve, aki a vállalat Xbox 360 játékkonzolját is tervezte.

Csak nemrég számoltunk be a cég Origami Project elnevezésű vállalkozásáról, máris újabb hasonló, de azért más alapokon nyugvó gép várható a láthatáron. A szoftveróriás is be akar lépni a Nintendo és a Sony uralta piacra. A Red Herring értesülései szerint a már fejlesztés alatt álló eszköz az Xplayer nevet kapja majd, és a konzolriválisok mellett audió- és videolejátszó képességeinek köszönhetően az iPodnak is konkurenciát jelent majd.

A The San Jose Mercury News hétfői számában – a céghez közel álló forrásokra hivatkozva – azt állítja, hogy a Microsoft a Transmeta chipgyártóval közösen dolgozik az új konzolon. A kezdeményezés üzleti oldalát Bryan Lee vezeti, aki szintén az Xbox 360-nál tette le a névjegyét.

„Nem tisztünk mindenféle mendemondát és találgatást kommentálni” – nyilatkozta Carlos De Leon, a Microsoft szóvivője. Kár lenne további találgatásokba bocsátkozni, mivel a fejlesztések még kezdeti szakaszban vannak, ráadásul a Microsoftnál már nem ez az első próbálkozás egy hordozható Xbox-verzióra.

Ám a Microsoft úgy tűnik sohasem volt még ennyire elszánt a kérdésben, ami részben köszönhető az Xbox 360 sikerének, illetve a Sony PSP és a Nintendo népszerűségének is. A cég konzolfronton is erősít, mivel bejelentették: növelni kívánják az Xbox gyártását, hogy kiszolgálhassák a Sony Playstation 3 késése miatt támadt igényeket, ráadásul újabb játékok is napvilágot látnak a közeljövőben.

„Sohasem volt jobb Xbox 360-tulajdonosnak lenni, mint most, amikor egyre több konzol kerül a kiskereskedőkhöz, és amikor pár hónapon belül már 80 játékra bővül a kínálat. Ráadásul az Xbox Live is folyamatosan megújul” – közölte Peter Moore, a szórakoztatórészleg alelnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik