Élet-Stílus

Jön a Guns N’ Roses

Folytatódik a világsztárdömping: tavasszal Ian Anderson (Jethro Tull), Axl Rose és az új Guns N' Roses, az Alice in Chain, Sting és a Korn is fellép Budapesten.

Hegedűs László a Multimédia Concerts ügyvezetője hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, nem gondolják, hogy ezek a rendezvények „ütnék” egymást: Liza Minnelli és a Guns N’ Roses fellépésére nyilvánvalóan nem ugyanaz a kör lesz kíváncsi. A keddi Depeche Mode-koncert után folyik az együttes június 12-i fellépésének szervezése. Eredetileg 20-25 ezres közönséggel számoltak, de már most ennél jóval több érdeklődőre, telt házra is számítani lehet. A keddi koncertre már megérkezett a zenekar – közölte az ügyvezető igazgató.

Liza Minnelli április 10-i sportarénabeli fellépése után a brit Ian Anderson (Jethro Tull) április 29-én ad koncertet a Budapest Kongresszusi Központban. Anderson több sikeres magyarországi koncert után ezúttal a Sturcz Chamber Orchestra közreműködésével lép színpadra. Április 29–30-án a múlt évi nagy siker után a világhírű Holiday on Ice Diamonds című új programját láthatják az érdeklődők a Budapest Sportarénában.

Május 23-án ugyancsak a Sportarénában koncertezik az Il Divo. A négy kitűnő tenor – az amerikai David Miller, a francia Sebastian Izambard, a svájci Urs Buhler és a spanyol Carlos Martin első albumából világszerte – alig egy év alatt – több mint 5 millió példányt adtak el – ők tavaly novemberben megjelent Ancora című albumukkal indultak világ körüli turnéra.

A Petőfi Csarnok lesz a helyszíne Dweezil és Ahmet Zappa május 24-ei koncertjének. A felejthetetlen Frank Zappa két fia a rock több mint egy évtizede halott fenegyerekének zenéjét mutatja be – Dweezil Zappát egyébként a világ legjobb gitárosai között emlegetik.

Május 31-én lesz a kora nyár egyik szenzációja, Axl Rose és az új összetételű Guns N’ Roses lép fel az Arénában. Az együttes korábban „beígért” koncertje után ezúttal szerződött bulira van kilátás. A zenekar új lemeze április végén jelenik meg, az új turné májusban indul, amely iránt Európa-szerte óriási az érdeklődés. Társai a hard rock műfajban ismert, de nem sztárzenészek.

Az Alice in Chain június 8-i koncertjéről az ügyvezető még nem tudott részletekkel szolgálni.

Június 13-án a brit Massive Attack koncertezik a Petőfi Csarnok szabadterén. A brit együttes zenéjében keveredik a ska, a hip-hop, a rap, a techno és a rave. Az irányzatot a kritikusok trip hopnak nevezték el.

A június 20-án a Sportarénában koncertező brit Sting a Police együtteshez hasonló, rockos – basszusgitár, gitár, dob – felállású csapattal lép a színpadra. A Broken Music címet viselő turné olyan európai városokat érint, amelyek a 2004-es koncertsorozatból kimaradtak.

Az amerikai Korn együttes június 27-én a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán koncertezik. Az alternatív metálzenét játszó csapat tavaly hatalmas sikert aratott a Szigeten – akkor az egyik turnézáró koncertjét adta, most viszont új turnéjának elején érkezik Budapestre. Az együttes 2005 végén jelentkezett új, See You on the Other Side című albumával.

A koncertekre megkezdődött a jegyek árusítása.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik