Élet-Stílus

GSM megoldások a hangon túl

admin
admin

2006. 03. 21. 17:54

A hang kommunikáció nélküli megoldások - telefonhívásra vagy SMS küldésre tervezett formában – a közeli jövőben mindennapi tevékenységünkben is megjelenhetnek. Az M Sales bemutatta GSM alapú lakossági termékeit és üzleti alkalmazásait, amelyek főleg a távfelügyelet, távirányítás és a biztonságtechnika területén számítanak újszerűnek.

A GSM készülékek hangon túli (non-voice) felhasználhatósága – az adatátviteli technológiák gyors fejlődése, illetve a GSM hálózatok által nyújtott rendelkezésre állási és biztonsági garanciák eredményeképpen – új, mobil eszközökön igénybe vehető, nem helyhez kötött alkalmazások megjelenését teszi lehetővé.

2005-ben az e területekből származó mobil forgalom Magyarországon 1,5 – 2 milliárd forint volt. Piaci elemzők szerint a GSM telefonok hangon túli felhasználása a mobilkommunikáción belül további dinamikus növekedési lehetőségeket rejt.

A cég most bemutatott hangon túli GSM termékeinek palettája jelenleg négy fő terméket foglal magába, amelyek biztonsági, felügyeleti, távvezérlési illetve egészségfelmérő és helymeghatározó feladatokat látnak el.

Távirányítás

Az mControl kapunyitó valamint elektronikus berendezések távvezérlésére alkalmas megoldás. Maga az eszköz nem más, mint egy GSM modul. A benne elhelyezett SIM kártya telefonszámának felhívásával kezdeményezhető a végberendezés (bejárati ajtó, garázskapu, sorompó, fűtés, hűtés, öntözőrendszerek) vezérlése.

A vezérlés jogosultságának ellenőrzése egy felhasználói lista alapján történik. A felhasználói listában a vezérlésre jogosultak telefonszáma szerepel, amely bármilyen mobil vagy vezetékes szám lehet.

Biztonság

Az mSecurity felügyeleti központ nélküli, kifejezetten lakossági felhasználásra tervezett termék, arra az esetre, ha a felhasználó nem tart igényt biztonsági szolgálatra. A rendszer a behatolás/riasztás érzékelésekor néma riasztásként SMS üzenetet küld a tulajdonos mobilkészülékére. A berendezés csatlakoztatható lakás vagy autó riasztójához. A berendezésben 4 telefonszám tárolható, amely telefonszámokra riasztás esetén értesítés érkezik SMS-ben. Az eszköz segítségével lehetőség van a riasztó berendezés aktiválására illetve hatástalanítására is egyetlen ráhívással. A fokozott biztonság érdekében az események naplózhatóak, az információkat pedig az eszköz e-mail formájában továbbítja a kívánt címre.

A cég jelenleg még fejlesztés alatt álló több terméke közül kiemelendő az mCardio és mTrack, amelyek egészségfelmérő illetve helymeghatározó funkciókkal rendelkeznek és várhatóan 2006. II. félévében lesznek elérhetőek a hazai piacon.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

Miniature figures near Bitcoin physical coin. Futures on Bitcoins increased by more than 20% after their American debut on the Chicago Cboe Futures Exchange.  (Photo by Manuel Romano/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.