Élet-Stílus

Nincs egyetértés roamingügyben

admin
admin

2006. 03. 20. 14:48

Az európai távközlési cégek nem tudtak dűlőre jutni, hogy miként reagáljanak a bizottságnak a nemzetközi roamingdíjakat érintő majdani szabályozására.

Az Európai Bizottság a tervek szerint ezekben a napokban hozza nyilvánosságra azt a szabályozástervezetet, melynek egyik célja, hogy letörje a magas roamingtarifákat. A mobilcégek – melyeket igencsak fájdalmasan érint a döntés, hiszen egyes elemzések szerint profitjuk 10-15 százaléka a roamingdíjakból származik – azonban nem tudtak közös nevezőre jutni az ügyben.

Eredetileg a cégek vezetői együttesen lobbiztak volna Viviane Redingnél, az információs társadalom ügyeiért felelős biztosnál, ám az ellentétek olyan mélyek, hogy a héten végül külön-külön fogják felkeresni a biztost.

A Financial Times értesülése szerint a mobilcégek több ponton nem értenek egyet, ám a legnagyobb nézeteltérés az északi és a déli mobilvállalatok között húzódik. Ennek oka, hogy az idegenforgalom leginkább Európa déli fertályára irányul, így ezek az országok azok, melyek a legtöbbet profitálnak a roamingdíjakból. Éppen ezért a déli tagállamok hallani sem akarnak a jelenlegi rendszer megváltoztatásáról.

Egy bizottsági szóvivő közölte, hogy jelenleg is dolgoznak a jogszabálytervezeten, melyet nyilvánosságra fognak hozni, és társadalmi konzultációt indítanak az ügyben.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

3275142 01/17/2018 A young woman at a bus stop in Yakutsk. Bolot Botchkarev/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.