Élet-Stílus

Új alternatívát kínál a továbbfejlesztett SUSE Linux

admin
admin

2006. 03. 20. 17:29

A SUSE Linux Enterprise Desktop néven piacra kerülő termék egy olyan asztali környezet, amelyben olyan technológiai újítások találhatóak, mint a továbbfejlesztett energiagazdálkodás, a beépített asztali keresőrendszer, a nagyteljesítményű grafikus felületek és a különféle alkalmazások nyílt forráskódú fejlesztésekből származó újdonságai.

„A fejlesztés megkezdésekor az üzleti felhasználók számára elérhető legjobb asztali rendszer megalkotását tűztük ki célul”- ezekkel a szavakkal jelentette be a Novell a CeBIT-en újgenerációs vállalati asztali Linux-rendszerét. A SUSE Linux Enterprise Desktop tervezése közben a Novell több száz felhasználói felmérést végzett és közel 1500 órányi videót forgatott arról, hogyan is használják az irodai dolgozók munkaállomásaikat.

Nagyteljesítményű asztali funkciók

A SUSE Linux Enterprise Desktopot a gyors rendszertöltési technológia, a továbbfejlesztett energiagazdálkodás és a rendszer felfüggesztése, a vezetéknélküli eszközök hatékonyabb integrációja, Bluetooth-támogatás és az alkalmazások biztonságosabb használata segíti.

Szemben a hagyományos megoldásokkal, ahol további szoftverek vásárlására van szükség egy hasonló funkcionalitású asztali rendszer kialakításához, a programcsomag egy megoldásban kínál biztonságos operációs rendszert, irodai csomagot, webböngészőt, kliensprogramot azonnali üzenetküldéshez, fájlkezelőt, beépített asztali keresőt és automatizált szoftverfelügyeleti eszközöket.

A fájl- és tartalomkeresést teljes egészében a felhasználói környezetbe integráló desktop használatakor csupán egy kulcsszó megadásával azonnal elérhetők a dokumentumok, grafikák, e-mail üzenetek és beszélgetések, weboldalak és minden más tartalom.

A SUSE Linux Enterprise Desktop része az OpenOffice.org 2.0, a vezető nyílt forráskódú irodai megoldáscsomag. Az OpenOffice része egy táblázatkezelő, egy üzleti prezentációkészítő és egy szövegszerkesztő is. Az OpenOffice.org Novell-változata számos Visual Basic makrót kezel és ezzel megszünteti az OpenOffice.org és a Microsoft Office közötti korábbi kompatibilitási problémát.

Integrált OpenOffice 2.0

Az OpenOffice.org 2.0 képes megnyitni és elmenteni a Microsoft Office formátumban készült dokumentumokat, így az Excel adattáblákat is, és jelenleg ez az egyetlen olyan irodai csomag, amely teljes mértékben támogatja a dokumentumfájlok új, nyílt formátumát, az OpenDocument fájlformátumot. Mivel az OpenDocument egy nyílt szabvány, amelyet a nyílt forráskódú közösség tart karban, használatával megszűnik a gyártóhoz való kötöttség, hiszen a táblázatokba, dokumentumokba és bemutatókba mentett adatok szabadon elérhetők minden OpenDocumentet támogató alkalmazásból.

A Linuxra való átállás megkönnyítése érdekében a SUSE Linux Enterprise Desktop együttműködik a Microsoft Windows-al, a Microsoft Office-al és a Microsoft Exchange-el.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.