Élet-Stílus

Az ázsiai rendőrség is rászállt a filmkalózokra

Nem csak az elosztókat, a felhasználókat is figyeli a koreai hatóság, miután az ázsiai országban jelentősen megnövekedett az illegális filmletöltések száma.

A dél-koreai rendőrség nem csak azon esetben vizsgálódik a filmes szerzői jogok megsértése miatt, ahol a felhasználók mozifilmeket tettek elérhetővé mások számára, a legújabb akciók már az illegális letöltőket is célpontnak tekinti. A rendőrségi tisztviselők mintegy 57 embert kérdeztek ki, miután a hónapon keresztül egy letöltő hálózat szolgáltatásait vizsgálták.

A szúrópróbaszerűen vizsgált hálózaton egy tavaly megjelent film esetében, mintegy 25 letöltő esetében követte végig a hálózati adatok elemzése segítségével a hatóság a letöltő személyét. A rendőrségi jelentés szerint további felhasználók azonosítása is folyik, így a kihallgatottak száma nem tekinthető véglegesnek.

A legtöbb illegális filmletöltő esetében a hatóságok nem alkalmazhatnak semmilyen retorziót, mivel az elkövetők javarészt fiatalkorúak, s így nem büntethetők.

A jogvédő szervezetek erőteljes nyomást igyekeznek gyakorolni az ázsiai hatóságokra, mivel ezen térségben a legmagasabb a szerzői jogokat megsértők száma.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik