Élet-Stílus

Jó mutatkozott be Brüsszelben Pécs

Pécs sikeresen mutatkozott be Brüsszelben a város vezetői szerint, akik a 2010-es Európa kulturális fővárosa címért induló település pályázatát ismertették szerdán az uniós zsűri előtt.

Mint Toller László polgármester elmondta, úgy érzékelték, az anyagot a zsűri örömmel fogadta, tartalmasnak találta. Toller brüsszeli sajtóértekezletén leszögezte: Pécs képes lesz megrendezni ezt a nagyszabású eseménysorozatot, s nem kétséges, hogy elnyerik ezt a címet. Mint hozzátette, a kormánnyal két héten belül írásos megállapodást kötnek a finanszírozás módjáról, s utána “nagyon nehéz időszak vár Pécsre”, hiszen mintegy 36 milliárd forint fejlesztési forrást kell majd gyorsan, szakszerűen felhasználni, úgy, hogy 2009-ig befejezzék az összes, a pályázatban szereplő fejlesztést.

Pécs egyébként valóban biztos lehet a győzelemben, hiszen az EU már korábban úgy döntött, hogy 2010-ben egy német és egy magyar település lesz Európa kulturális fővárosa, s az ezért a címért folyó magyarországi versenyt a baranyai megyeszékhely nyerte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik