Élet-Stílus

Új szolgáltató a szélessávú piacon

Hétfőtől kezdi meg hivatalos működését Magyarországon a ciprusi CYTA távközlési vállalat többségi tulajdonában lévő Actel Kft. Az új távközlési szolgáltató innovatív szolgáltatásokkal szeretne piaci pozíciókat szerezni.

Hétfőn jelentette be kereskedelmi tevékenységének megkezdését a legújabb hazai távközési szolgáltató vállalat, az Actel. A ciprusi CYTA 85 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik az innovatív szolgáltatásokat ígérő cégben. Az Actel jelentős beruházásokkal szeretné megteremteni a lehetőséget a Nyugat-Európában már egyre jobban terjedő multimédia szolgáltatásokhoz.

Horváth Pál, az Actel ügyvezető igazgatója elmondta, hogy olyan sikeres és nyereséges vállalkozást szeretnének létrehozni Magyarországon, amely gigabites sebességű optikai hálózatra, a legújabb ADSL-, valamint IP technológiára alapozva nyújt garantált minőségű Triple Play – internet, telefon és digitális TV – szolgáltatásokat.

Elsőként kínál majd a cég virtuális alközponti hangszolgáltatásokat a kis és középvállalkozásoknak, Video-on-Demand (hálózati videotéka) megoldást és Time-Shifted TV (időben elcsúsztatható TV műsor) lehetőséget az otthoni felhasználóknak.

Az Actel ügyvezetője pontos dátumokat ugyan nem akart mondani, de az első szolgáltatási csomagok megjelenését néhány hónapon belülre jelezte.

Az Actel számára a szélessávú IP hálózat (elérési és gerinchálózat) eszközeit a Siemens, az IP kapcsolórendszert ( a VoIP és Videókapcsolás) pedig a kínai ZTE Corp. szállítja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik