Élet-Stílus

City & Guilds nyelvvizsgák (Pitman)

admin
admin

2006. 03. 13. 16:18

A City & Guilds nemzetközi írásbeli és szóbeli nyelvvizsgák a Nyelvvizsgát Akkreditáló Testület döntése alapján nem minősülnek a továbbiakban akkreditáltnak.

Annak ellenére, hogy a nyelvvizsgák jelenleg nem akkreditáltak, a City & Guilds nemzetközi nyelvvizsgái az eddigi 5 szint helyett hat szinten elérhetőek, mostantól a régi rendszer szerint, tehát a vizsgahelyek által megválasztott tetszőleges időpontokban. Maga a nyelvvizsga csak az írásbeli részében változott lényegesen. Az írásbeli Pitman nyelvvizsga egyik legnehezebb része, az English Usage már nem szerepel a feladatok között, így csak Listening, Reading és Writing részekből áll az új írásbeli vizsga, mely során egynyelvű szótár használata megengedett.

A vizsga értékelését továbbra is angol anyanyelvű szakemberek végzik, és az eredmények 3-5 héten belül érkeznek meg. Mivel az új generációs nyelvvizsga az Európa Tanács ajánlásaihoz és a Közös Európai Referenciakerethez kíván igazodni, a City & Guilds vizsgák értékelése eltér a Pitman nyelvvizsgákétól. A legfőbb változás az, hogy a pontozáson alapuló értékelés mellett „First Class Pass”, „Pass”, „Narrow Fail” és „Fail” leírásokkal, globális módon is értékelik, hogy a vizsgázó eléri-e az adott európai szintleíráson alapuló teljesítményszintet. A sikeres vizsgához szükséges ponthatárok alacsonyabbak lettek, azonban minden részfeladatban el kell érni a teljesítmény minimumot.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.