Élet-Stílus

Téli útviszonyokra kell számítani

Vasárnap és hétfőn téli útviszonyokra kell számítani az ország jelentős részén, vasárnap viharos szél és csapadék jellemző, hétfőn erős szél már nem várható, havazás viszont igen.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat ügyeletese elmondta: vasárnap délelőtt az ország nagy részén borult az ég, sokfelé megerősödött az észak-nyugati szél. Ez Mosonmagyaróvár és Sopron térségében a legerősebb, elérte az óránkénti 70-80 kilométert, de a dél-nyugati országrészben is meghaladja az óránkénti 50 kilométert. Az észak-dunántúli térségben – a Balatontól északra – a viharos szél mellett havazás és hózápor is nehezíti a közlekedést, így aki e térségben indul útra, az kifejezetten téli útviszonyokra számítson.

Győr-Sopron-Moson és Komárom-Esztergom megyében illetve Veszprém körzetében vasárnap délelőtt sem emelkedik a hőmérő 0 fok fölé.

Az útviszonyokban hétfőn sem várható változás, főként a dél-magyarországi megyékben kell télies időre számítani – közölte Vadász Vilmos.

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a rossz időjárás eddig nem okozott gondot az ellátásban, de Mosonmagyaróvár-Sopron térségében az árokba csúszott egy mentőautó a síkos-jeges úton. A balesetnek könnyű sérültjei vannak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik