Élet-Stílus

Több ezer ingyenesen letölthető hang és kép

A korábban hangkártyáiról ismert Creative új szolgáltatása az iPod babérjaira pályázó Zen MP3 lejátszók számára elérhető ingyenes letöltő központ a ZenCast.

A most elindított ZenCast-szolgáltatás igyekszik az iTunes komoly konkurenciává válni azzal, hogy ingyenesen elérhetővé tett a Zen MP3-tulajdonosok számára egy komplex zene-, hang-, kép- és hírletöltő központot.

A ZenCast nem csupán audio- és videotartalmat kínál a felhasználóknak, hanem különböző témacsoportokban dolgozza fel a világ eseményeit, technikai berendezéseken keresztül egészen a szórakozásig. Az előre kialakított kategóriák és speciális érdeklődési körök mellett a ZenCast egy „Újdonságok” (What’s New) listát tartalmaz hang és videobejegyzésekkel, valamint egy „Mai Top 10″ (Today’s Top 10) listát, az aznapi aktuális legnépszerűbb letöltésekkel.

Sim Wong Hoo, a Creative elnök-vezérigazgatója szerint bárkinek lehetősége van, hogy saját adásait vezesse. A ZenCast olyan, mintha saját internet TV-állomása lenne a felhasználónak, ahol elkészítheti a saját adását és sugározhatja azt az egész világ számára”.

Hírek, blogok rendszerezve

A sporttal, technikával, aktuális hírekkel jelentkező oldal tartalmát a Creative által speciálisan megtervezett ZenCast Organizer rendszerezi. Ugyanez a szoftver tölti le a felhasználó által kiválasztott podcast adásokat és videobejegyzéseket a megfelelő Zen-lejátszóra, vagy PC-re.

A felhasználók előfizethetnek csúcsműsorszórók adásaira, – mint a BBC, CNET, ESPN – a ZenCast Organizer segítségével és megadhatják, milyen gyakran töltődjenek le a friss tartalmak. A ZenCast Organizer használatával lehetséges más online műsorszórók tartalmai között böngészni, vagy előfizetni azokra. A kényelmes AutoSync funkcióval beállítható az azonnali tartalomletöltés a lejátszóra vagy a PC-re.

Egy béta-verzió a Creative ZenCast Organizerből ingyenesen áll rendelkezésre az összes Zen Vision és Zen Vision M felhasználó részére. A Creative ZenCast Organizer szállítása a Zen Vision és a Zen Vision M készülékekkel 2006 első felében kezdődik meg. Jelenleg a szoftver csak angol nyelvű változatban áll rendelkezésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik