Élet-Stílus

Áprilisban érkezik az új Audi

Megjelentek az első hivatalos információk az Audi sportkupéjáról, a megújuló TT-ről. Meglepetés egyelőre nincs, a kocsi erős és gyors lesz.

Egy sejtelmes képpel bemutatkozott az új Audi TT. Sokat nem tudni az autóról, de az biztos, hogy a Single Frame keret lesz a kocsi orrán és megmarad a gömbölyű formavilág. Ami biztos, hogy a kocsi orrába bekerül a Volkswagen konszern sok modelljében szereplő 2.0 literes turbós benzines. A motor teljesítménye itt 200 lóerő lesz, a legnagyobb nyomatéka pedig 280 newtonméter.

Ezzel a TT eléri a 240 km/órás sebességet is, míg átlagfogyasztását csupán 7,8 literre ígérik. Ennél is gyorsabb lesz a 3,2 literes V6-ossal szerelt TT, ez a motor ugyanis 250 lóerőt és 320 newtonméter nyomatékot teljesít. Ez pedig elegendő arra, hogy a kocsi elérje 250 km/órát.

Mindazonáltal a gyár állítása szerint ekkor sem válik iszákossá a kétajtós, beéri csupán 10,4 liter benzinnel is. Mindkét motor hatfokozatú váltót kap, amihez a V6-os változat esetében szériában jár a quattro négykerékhajtás is. További információkat, részleteket és az autó formai jegyeit április 6-án leplezi le az Audi.

Örömhír számunkra, hogy elődjéhez hasonlóan a következő TT és később a TT Roadster is hazánkban, a győri Audi gyárban készül majd. A roadster mellett a jövőben hagyományosabb karosszériával is készülhet TT.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik