Élet-Stílus

Már olvasható néhány részlet az új Kertész-könyvből

Kertész Imre önéletrajzi dialógusregényt írt; az irodalmi Nobel-díjas alkotó K. dosszié című írását március 23-án jelenteti meg a Magvető Könyvkiadó. A könyvből először a kultúra.hu oldalon jelent meg néhány részlet.

A Berlinben és Budapesten élő 76 éves író egy svájci kisvárosban, Chicagóban, Berlinben és Budapesten dolgozott a könyvön. Mint a fülszövegben olvasható, a K. dosszié “önéletrajz két hangra”, regényes párbeszéd az író életéről, szüleiről, szerelmeiről, pályájáról, a szellemi szabadság kivívásáról és arról, hogyan függ össze saját élete hőseinek sorsával, az élet az irodalommal.

A szerző egyebek mellett arra keresi a választ “e páratlanul személyes könyvben”, hogy szolgálhat-e az irodalom tárgyául az egyénileg megélt borzalom és boldogság, mennyiben tartozik az egyéni élmény az olvasókra – tartalmazza a kiadó rövid ismertetője.

Az autobiográfia alapjául – mint Kertész Imre írja – az a tucatnyi hangszalagot megtöltő beszélgetés szolgált, amelyet 2003-2004-ben barátja és szerkesztője, Hafner Zoltán folytatott vele egy mélyinterjú elkészítése céljából.

A kötet bemutatója március 23-án lesz a budapesti Radnóti Miklós Színházban, ahol Szörényi László irodalomtörténész beszélget az íróval. A regényből Kertész Imre és az est házigazdája, Bálint András olvas fel részleteket. Kertész Imre az április végi XIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon is felolvas új művéből.


Részlet a könyvből>>

Ajánlott videó

Olvasói sztorik