Élet-Stílus

Új termálüdülő nyílt Csokonyavisontán

Új termálüdülőt avattak a Somogy megyei Csokonyavisontán, ahol évente mintegy százezren keresik fel a gyógyvizes fürdőt. A családi vállalkozásban épülő egymilliárd forintot meghaladó beruházás első üteme 150 millió forintból valósult meg.

Kolber István regionális fejlesztésekért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter a megnyitón kiemelte: ez a családi vállalkozás jól illeszkedik Magyarország turizmusfejlesztési stratégiájába, egyúttal jól kihasználja az adott térségben rejlő lehetőségeket.

Az Új Magyarország programban Somogyban is újabb lendületet akarunk adni gyógyturizmusnak – mutatott rá a miniszter, megemlítve, hogy a közelmúltban több kisebb gyógyvizes fürdő is épült a megyében, egyebek között Barcson, Marcaliban, illetve Nagyatádon.

Laki István, az üdülőt magánerőből felépítő és üzemeltető Négy Évszak Rt. elnöke elmondta: az első ütem átadásával 32 vendéget tudnak fogadni, ám miután elkészülnek a teljes beruházással, 49 apartmanban 196 vendég elhelyezésére nyílik mód. Tájékoztatott arról, hogy az üdülőben különleges szolgáltatással várják a gyógyulni vágyó vendégeket: egyes apartmanok fürdőszobáiba bevezették a gyógyvizet, azok számára, akik valamilyen okból nem tudják igénybe venni a termálvizes medencéket.

Beszámolója szerint szakértői vizsgálatok igazolták, hogy a csokonyavisontai az egyik legjobb gyógyvízzel rendelkező fürdő, amely kiválóan alkalmas mozgásszervi betegségek, nőgyógyászati problémák kezelésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik