Élet-Stílus

Idő előtt megszakította turnéját a U2

Lemondta világturnéja utolsó 10 koncertjét a U2-együttes egy „közvetlen családtag" megbetegedése miatt – jelentette be csütörtökön Londonban az ír szupersztárcsapat menedzsere.

Márciusban kezdődött volna a Vertigo 06 elnevezésű turné távol-keleti szakasza, amelynek során Bono és társai eljutottak volna Új-Zélandra, Ausztráliába, Japánba és a Hawaii-szigetekre. Arthur Vogel, a turné fő szervezője a U2 honlapján megjelent közleményben hangsúlyozta: a koncertek lemondása elkerülhetetlen volt, és reméli, a rajongók tisztában vannak azzal, hogy „a zenekar nagyon nehezen hozta meg a döntést.”

A U2 napjaink egyik legsikeresebb koncertegyüttesének számít. Tavaly 140 millió dollárral egyike volt annak a három együttesnek, amely a legnagyobb bevételt kasszírozta fellépéseiből. Az elmúlt hetek latin-amerikai fellépései különösen sikereseknek bizonyultak.
Mexikóvárosban a híres Azték-stadionban 90 ezer néző előtt játszottak. Brazíliában 12 órát álltak sorba a rajongók a jegyekért, annak ellenére, hogy a jegyek 75 dollárba, az egyhavi brazil minimálbér kétharmadába kerültek. Chilében az együttes tagjai – Bono, The Edge, Larry Mullen és Adam Clayton, valamint menedzserük Tom McGuinness – átvehették az Amnesty International kitüntetését is az emberi jogokért vívott küzdelemben való részvételükért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik