Élet-Stílus

Felhagy a CD- és DVD-gyártással a TDK

admin
admin

2006. 03. 09. 07:43

A TDK Corporation bejelentette kivonulását az írható CD-k és DVD-k gyártásából, felgyorsítva a felvevő média üzletág átalakítását.

A TDK bejelentette, hogy igazgatótanácsa 2006. március 8-án megtartott ülésen úgy döntött: tovább gyorsítja a felvevő média üzletág átalakítását, megszünteti a TDK csoportban az írható CD-k és DVD-k gyártását. Ennek folyományaként döntés született a termelő berendezések leállításáról európai leányvállalatában. a luxemburgi Grand Duchy-ban lévő TDK Recording Media Europe-ban is. A bezárásra a tervek szerint 2006 májusának végén kerül sor. Ez a döntés teljessé teszi a TDK kivonulását az írható CD és DVD termékek gyártásából, és együtt jár a Chikumagawa területen (Nagano, Japán) tavaly év végén elindított üzem átalakításával.

A TDK alapvetően átalakította média felvevő üzletágaikat a most folyó pénzügyi év során. A cég azokat a megoldásokat kereste, amelyek a legkülönbözőbb nézőpontok figyelembe vételével újra megerősíthetik az írható CD-k és DVD-k gyártásának alapjait. Azonban az írható CD-k és DVD-k piaci árának gyors csökkenése, valamint a nyersanyagárak növekvő költségei komoly problémákhoz vezettek az ágazatban. Azt követően, hogy tanulmányok sora mérte fel a termelés újra-erősítésének lehetőségét, az írható CD-k és DVD-k gyártásnak megszüntetéséről a TDK vezetése által meghozott döntés vezethet a felvevő média üzletág feljavításához és reformjához annak érdekében, hogy alapvetően megváltozhasson az üzleti modell.

Ezzel a döntéssel a TDK felgyorsítja az írható CD és DVD termékek jelenlegi generációjára kialakított eredeti tervező-gyártó (original design manufacturer – ODM) üzleti modell érvényesülését, vagy a harmadik fél számára történő szállítást. Az írható CD-k és DVD-k bejelentett megszüntetésével kapcsolatban szükséges tervezett kiadások összesen mintegy 8 milliárd jent tesznek ki.

A kék lézeres lemezek területén – e termék felfutására már a közeljövőben nagyon számítanak – a TDK folytatja kutatási és fejlesztési, valamint termelő tevékenységét: utóbbi különösen a hozzáadott értékkel rendelkező termékekre irányul; a kísérleti termelés a Chikumagawa Tecno Plan területén folyik, Japánban. A TDK forrásait az adathordozó szalagok üzletágának erősítésére is összpontosítja, hiszen ez másik alapvető fontosságú üzletága.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.