Élet-Stílus

Dinamikusan nőhet a zöldenergia forgalma

admin
admin

2006. 03. 09. 11:49

Egy évtizeden belül csaknem négyszeresre, 170 milliárd dollárra emelkedhetnek világméretekben az eladások megújuló energiaforrásokból - szél, nap, bioüzemanyagok -, ha maradnak a magas olajárak és csökkennek a technológiai költségek.

A Clean Edge kaliforniai kutató és kiadó cég tanulmánya szerint a zöldenergia-források eladása világszinten több mint kétszeresre, 39,9 milliárd dollárra bővült 2005-ben, és 167,2 milliárdra nőhet 2015-ig. Még ha az értékesítés el is érné ezt a szintet, a zöldenergiák piaca még mindig elenyésző lenne a hagyományos energiaforrások piacához képest – mutat rá a cég, amelynek a megújuló energiákra vonatkozó előrejelzéseit a piaci folyamatok az utóbbi négy évben rendre igazolták.

A viszonylagosan csekély jelentőség ellenére, a zöldenergia a leggyorsabban fejlődő terület az energiaszektoron belül, főként a magas olajárak következtében. A zöldszektoron belül a legdinamikusabb terület a bioüzemanyagok gyártása – etanol és megújuló energiából előállított dízel -, amelyeket növekvő arányban használnak ún. rugalmas-üzemanyaghasznosítású, vagyis hagyományos és alternatív üzemanyaggal egyaránt működő gépkocsikban.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.