Élet-Stílus

CeBIT 2006: új mobilok a Samsungtól

A hannoveri CeBIT-en mutatta be a Samsung Electronics legújabb 3G, illetve 2.5 G technológiával felszerelt készülékeit. A vállalat újdonságai között van a világ első 10 megapixeles kamerás mobilja, az SCH-B600, valamint az első 8 GB-os merevlemezes okostelefonja, az SGH-i310 is.

Az idei év elején a Las Vegas-i CES Nemzetközi Kiállításon a Samsung bemutatta a világ első 3.6 Mbps sebességű, HSDPA-technológiával felszerelt telefonját, amit Barcelonában a 3GSM Kongresszuson Európa is megismerhetett. Az idei CeBIT-en a Samsung új 3G modellje, az SGH-Z400 mutatkozott be, valamint a 2.5 G technológiával ellátott új, a világ legvékonyabb szétcsúsztatható telefonjának számító SGH-D870.

Az SGH-Z400 egy mindössze 18,4 mm vékony, szétcsúsztatható készülék, amelyben a videotelefonálás és videostreaming ugyanúgy az alapfunkciók közé tartozik, mint a 2 megapixeles kamera, a fájlnézegető vagy a bővíthető memória.

Szintén a CeBIT újdonságai közé tartozik az SGH-Z550-es modell. A szétcsúsztatható, egyszerű külsővel megtervezett telefon 2 megapixeles kamerával és 138 MB-os beépített memóriával rendelkezik, mely igény szerint tovább bővíthető.

Üzleti mobil tv-vel

Üzletemberek számára készült a szétcsúsztatható D870-es mobiltelefon, mely a legmodernebb multimédiás alkalmazásokkal büszkélkedhet. A mindössze 13 mm vékony pengemobil az eddigi legvékonyabb készülék, ami valaha készült. A D870-es 3.13 megapixeles kamerát kapott, memóriája microSD kártyával bővíthető. A fájlnézegető, a tv-kimenet és a bluetooth-alkalmazás igazi multimédiás élményt nyújt a felhasználó számára.

A világ legnagyobb kapacitású telefonja, a 8 GB-os merevlemezzel rendelkező SGH-i310-es is a CeBIT-en láthatható először. Az új fejlesztésű készülék ötvözi mindazt, amit egy telefonnak, egy digitális kamerának és egy mp3-lejátszónak tudnia kell. A felhasználók közel 2000 zeneszám közül választhatnak, a Windows Mobile 5.0 operációs rendszerrel szerkeszthetik zeneszámaikat. USB 2.0 és “Plug and Play” sem hiányozhat a készülékből. A telefon bármilyen fájl letöltésére alkalmas, akár PC-ről telefonra, akár a készülékről a számítógépre. A csúcstechnológiával ellátott okostelefon 2 megapixeles kamerával, microSD kártyás bővíthethető memóriával, fájlnézegetővel és tv-kimenettel rendelkezik.

10 megapixel

Alig több mint 1 évvel az első 5 megapixeles kamerával rendelkező telefon piacra dobása után, Hannoverben mutatták be a világ első 10 megapixeles kamerával rendelkező telefonját, az SCH-B600-ast.

Az új modell nemcsak nagy felbontású kamerájával tűnik ki, de mobil televíziózásra is alkalmas. A 10 megapixeles kamera háromszoros optikai zoommal és ötszörös digitális zoommal rendelkezik. Először került LED-del ellátott automata fókusz mobiltelefonba. Természetesen mindenféle fájl letöltető és lejátszható a készülék médialejátszója segítségével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik