Élet-Stílus

Schumacher keres a legjobban

Habár tavaly elbukta a világbajnokságot, még mindig Michael Schumacher a legjobban kereső pilóta. A Sport-Informations-Dienst ügynökség ismét publikálta a legjobban kereső sportolók listáját.

Schumacher keres a legjobban 1

Schumacher milliókat keres… (Vezess.hu)


 



Schumacher keres a legjobban 2

Woods közel kétszer annyit (Vezess.hu)

A Ferrari hétszeres világbajnoka 62,4 millió dolláros (13,4 milliárd forint) jövedelmet tudhat magáénak évente. Ebből személyes szponzoraitól 17 millió dollárt (3,6 milliárd forintot) kap a német versenyző.

Ez a rengeteg pénz azonban csak alulról nézve tűnik soknak. Schumacher jövedelme csak a második a sportolók között, ahol Tiger Woods toronymagasan vezet. A golfozó évi 120 millió dollárt (25,7 milliárd forint) vihet haza.

Schumacher menedzsere igazán ügyes, hiszen nemcsak a világbajnoknak, de kevésbé sikeres öccsének is biztosította a „tisztes megélhetést”. A Toyotánál versenyző Ralf Schumacher számlája 20,4 millió dollárral (4,3 milliárd forint) gyarapodik évente, amivel második a Forma-1-es versenyzők között.

Ezzel szemben a 2005-ös világbajnok, Fernando Alonso „mindössze” 7,2 millió dollárra számíthat 2006-ban, míg Kimi Räikkönen 14,4 millióból költekezhet. Juan Pablo Montoya 13,2, Rubens Barrichello 12, Jarno Trulli 9,6, David Coulthard és Mark Webber pedig 7,2 millió dollárt keres. Ugyanannyit, mint Jenson Button. Button többet is kaphatna, ha nem kellett volna kivásárolni jó pénzért a williamses szerződésből.

Giancarlo Fisichellának és Nick Heidfeldnek be kell érnie 6 millió dollárral, Jacques Villeneuve 3,6, Christian Klien 1,8 millió dollárt keres évente. Érdekes, hogy a GP2 tavalyi bajnoka, Nico Rosberg is megkeres évi 1,8 milliót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik