Élet-Stílus

Új Tiziano-kép a Szépművészeti Múzeumban

admin
admin

2006. 03. 07. 18:45

Nagylelkű felajánlásoknak és állami támogatásnak köszönhetően új műtárgyakkal gyarapodott a Szépművészeti Múzeum állandó kiállítása.

Tiziano Mária gyermekével és Szent Pállal című festményét, a holland Willem de Poorter A gyarmati hatalom allegóriája című alkotását és az Orpheust ábrázoló római császárkori mozaikot hétfőn mutatták be Szépművészeti Múzeumban.

Az intézményben az elmúlt év végén, a Tiziano és a velencei Madonna című kiállításon a nagyközönségnek már bemutatott itáliai remekművet a festmény tulajdonosa hosszú távú letétként helyezi el a múzeumban. A Walker & Williams Investment Group által vásárolt de Poorter kép szintén letétként került az intézménybe. A mozaik az intézmény saját tulajdonaként látható ’Az évszak műtárgya’ tavaszi kiállításán, majd az év második felétől az állandó kiállításon. Az utóbbi alkotást a kulturális minisztérium segítségével, 30 millió forintért vásárolta meg a Szépművészeti.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.