Élet-Stílus

Gyorsan készül a budapesti EDR-hálózat

A Professzionális Mobilrádió Zrt. (Pro-M Zrt.) vezetésével rekordgyorsasággal halad a budapesti EDR- (Egységes Digitális Rádió-távközlő Rendszer) hálózat kiépítése. Sikeresen lezajlott az első, rendszeren belüli próbahívás – jelentette be a Pro-M.

A TETRA technológiájú hazai EDR-hálózat kiépítésének első mérföldköve a budapesti rádiókommunikációs hálózat 2006. április 5-i műszaki átadása.

A munka első fázisában a központot, 39 bázisállomást, 2 átjátszóállomást, valamint a készenléti szerveknél működő diszpécserközpontokat alakítják ki. Az ezekhez szükséges eszközöket a finn gyártó, az EADS Secure Networks folyamatosan szállítja.

Megkezdődött a felhasználói eszközök tesztelése és szállítása is. Az első ütemben 10 150 darab terminál már megérkezett. A készenléti szervek budapesti részlegei a bérleti konstrukcióban rendelkezésre bocsátott készülékek ütemes átvételével, előkészítésével, a rendszerbe való beléptetésével (felprogramozásával), az állományhoz történő kihelyezésével, a felhasználók kiképzésével és felkészítésével egy időben fokozatosan veszik használatba a teljes rendszert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik