Élet-Stílus

Mexikóban a ralimezőny

Mexikóban folytatódik a Rali Világbajnokság, az év első murvás versenyén is Loeb - Grönholm csata várható, ám ehhez a subarus Solbergnek is lesz egy-két szava.

A világbajnoki ralimezőny a jeges-havas Monte-Carlo és Svéd Ralikat követően elhagyta Európát és a lényegesen kellemesebb éghajlatú Mexikóba utazott, hogy megküzdjenek a szezon első murvás versenyén. Várhatóan meleg időjárás fogadja a ralisokat, akik épphogy felrázták magukat az európai hideg fogságából, máris autójuk fékjeinek túlmelegedésével kell megküzdeniük a nehéz, sziklás mexikói utakon.

A gyorsasági szakaszok többsége széles és gyors utakon zajlik majd az észak-amerikai versenyen, de lesznek keskeny és kanyargós szakaszok is. Ez a sokféleség a verseny egyik jellemzője. A korábbi futamokhoz hasonlóan idén is fontos szerepet játszik az időjárás. Az időjárási viszonyoktól függ ugyanis az út minősége és ez befolyásolja az autók beállítását és az abroncsválasztást is.

A rali központjának számító Leon térségében gyakoriak a heves esőzések, s ez megnehezítheti a pilóták és a csapatmérnökök munkáját, ugyanakkor jellemzően száraz és poros az idő, de nem elképzelhetetlen a hegyekben a hó sem. A mezőny olyan magasságban versenyez majd, ahol Európában már síelni szoktak, így a turbómotorokat az oxigénhiány, a pilótákat az ebből adódó teljesítményesés teszi próbára.

Tavaly Petter Solberg rajt-cél győzelmet aratott. Idén is szüksége lenne a győzelemre, hiszen jelenleg még pont nélkül áll, műszaki hibák miatt. Loeb illetve Marcus Grönholm lehetnek a legnagyobb ellenfelei a versenyen.


Mexikóban a ralimezőny 1

A hegyek között a motorok ereje jelentősen lecsökken (Vezess.hu)

A világbajnokság jelenlegi állása:
Pilóták:
1. M. Grönholm 20 pont
2. S. Loeb 16 pont
3. T. Gardemeister 6 pont
D. Carlsson 6 pont
5. M. Stohl 5 pont
G. Galli 5 pont
7. S. Sarrazin 4 pont
T. Radström 4 pont
9. C. Atkinson 3 pont
K. Katajamaki 3 pont

Konstruktőrök:
1. Ford 26 pont
2. Kronos Citroën 24 pont
3. OMV Peugeot Norway 10 pont
4. Subaru 8 pont
5. Stobart VK M-SP. 7 pont
6. Red Bull Skoda 3 pont

Ajánlott videó

Olvasói sztorik