Élet-Stílus

Kezdődik Andy Vajna ’56-os filmjének forgatása

Hónapokig tartó előkészületek után, március 5-én megkezdődnek Andy Vajna Szabadság, Szerelem című filmjének forgatási munkálatai.

A filmet forgalmazó InterCom közleménye szerint a történet 1956 októberében–novemberében játszódik párhuzamosan Budapesten és a melbourne-i olimpián. A munkálatok előreláthatólag kilenc hétig tartanak; a teljes egészében magyar stáb eredeti helyszíneken, így a Parlamanet előtt, a Műegyetemen, a Bem téren és a Hajós Alfréd uszodában is forgat.

A magyar–angol koprodukcióban készülő film rendezője Goda Krisztina. A Szabadság, Szerelem forgatókönyvét Joe Eszterhás írta Bereményi Géza, Divinyi Réka és Éva Gárdos segítségével, az operatőr Vecsernyés János, a line-producer Zákonyi Tamás, a díszlettervező Rajk László, a jelmeztervező Pásztor Beatrix, a kaszkadőr szakértő Piroch Gábor lesz, a trükkökért a magyar Digic Pictures felel.

A főszerepet, a magyar vízilabda-válogatott játékosát Fenyő Iván, műegyetemista forradalmár szerelmét Dobó Kata, barátjukat, egy másik vízilabdázót Csányi Sándor játssza. Rajtuk kívül fontos feladatot kap a filmben Szávai Viktória, Huszár Zsolt, Haumann Péter, Szirtes Ági, Schmied Zoltán, Rába Roland.

A Benedek Tibor által felkészített filmbéli vízilabda-csapat tagja lesz Kolovratnik Krisztián, Simon Kornél és Marton Róbert. Vízilabda-aranycsapatunkból többek között Szécsi Zoltán, Székely Bulcsú és Kiss Gergő is csatlakozik a stábhoz. Edzőjüket Gesztesi Károly alakítja majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik