Élet-Stílus

Opel GT – a legenda újra él

Na végre, valami tüzes autó az Opeltől. Imádtuk a Speedstert, biztos ezt is hamar a szívünkbe zárjuk. Ráadásul ezzel a névvel nem lőhet mellé az Opel, a GT-legenda vérprofi autót kíván.

Az sem különösebben baj, hogy az Opelnél egyszerű módszerrel támasztják fel a legendát: a Saturn Sky és a Pontiac Solstice nevezetű kétszemélyes nyitott sporkocsik klónjára ültettek Opel emblémát.

Az Opel igyekezett technikailag is megfelelő alapot adni az elvárásoknak. 2,0 literes, közvetlen befecskendezéses benzinmotort szerelnek az autóba, ami turbófeltöltő segítségével 260 lóerőt nyom ki magából. Az a legjobb, hogy mindez a hátsó kerekek felé irányul.

Ebből az következik, hogy égszakadás-földindulás, a GT baromi jól mehet! Mindez számokban leírva: kevesebb, mint 6 másodperc 100-ra, a végsebesség pedig 230 km/óra feletti.

Azt nézve, hogy milyen rokonai vannak a GT-nek, valószínűleg már nem lesz olyan csupasz és kényelmetlen, mint a Speedster. Cserébe viszont némi feelingről le kell mondani. Sebaj, a vásárlók zöme ezt bevállalja.

Az eredeti GT-t az Opel 1968 és 1973 között gyártotta. A kis sportkocsi a harmadik Chevy Corvette generáció kólásüveg formáját követte. Az Opel az összes GT két harmadát Amerikába exportálta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik