Élet-Stílus

Száguldást várnak az online könyvpiacon

Az eddigi dinamikus növekedés után az idén robbanásszerű növekedést jósolnak a hazai világhálós könyvesboltosok – írja a Világgazdaság.

A négy legnagyobb cég együttes forgalma év végére elérte az egymilliárd forintot. A Bookline és az Alexandra árbevétele 2004-hez képest megduplázódott. Csak a Bookline idén 1,5 milliárdos forgalommal tervez, a tavalyi 600 millió forintot jóval túlszárnyalva. Az internetes könyvkereskedők leggyakrabban 5-10, de akár 20 százalékos kedvezményt is adnak a bolti árhoz képest, így nem véletlen növekvő népszerűségük. A vásárlók pedig néhány kattintással ellenőrizhetik, hol kapják a legkedvezőbb árat.

Az internetes könyvesboltok egyaránt 100 ezer körüli regisztrált felhasználóról számoltak be, ám egy-egy vásárló általában több portált is használ. A Bookline.hu Rt. elnöke elárulta, hogy a 120 ezer regisztrált felhasználójuk mellett – alighanem nagyrészt az árak összevetésére – további 80 ezer fő keresi fel rendszeresen oldalaikat, így naponta 20-25 ezer egyedi látogatást regisztrálnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik